Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie

Xthermo is de Belgische federatie van fabrikanten van buitengevelisolatiesystemen, ook wel ETICS genoemd. Deze federatie staat voor duurzame, hoogwaardige en technisch goedgekeurde systemen en stelt uitgebreide kennis en competentie ten dienste voor het realiseren van de beste, mooiste, ecologische en energiezuinige gevels, zowel in nieuwbouw als in renovatie.

Meer weten over xthermo

NEWS ITEMS 

Mockup23 07 2020Voorwebsite
Nieuwe publicatie online

Brandveiligheid is één van de belangrijkste aspecten voor gevels. De experten van xthermo bundelden hun kennis en visie in een overzichtelijke brochure.

Brochure Brandveiligheid
EAE award 2021

EAE, de Europese vereniging voor buitengevelisolatie systemen, organiseert in 2021 voor de allereerste keer de EAE Award. Deze prijs toont aan dat energie-efficiënte gebouwen en een uitzonderlijke architectuur hand in hand gaan.

Meer weten

Wat is ETICS?

ETICS is de afkorting voor “External Thermal Insulation Composite System”. Een ETICS systeem, ook wel buitengevelisolatiesysteem genoemd, wordt toegepast aan de buitenschil van een gebouw om de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen te verbeteren. Op de markt is er een uitgebreid assortiment van ETICS systemen beschikbaar om te voldoen aan de verschillende energie -en klimaateisen van deze tijd.

Meer weten over ETICS?
Willco Haren 03 Web
Harenberg BXL- architect: A2M - photo: F. Dujardin

Neem contact op

Je hebt een vraag of wil graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Bld Reyerslaan 80, 1030 Brussel

T +32 2 416 21 70

Publicaties

Xthermo publiceert artikels over diverse ontwikkelingen binnen de sector zowel over technische aandachtspunten, als over nieuwe regelgevingen.

Bekijk de publicaties