Veiligheid voor alles: xthermo’s nieuwe brochure brandveiligheid

Herinnering aan Grenfell Tower

Op 14 juni 2017 brak er in de Londense wijk Kensington kort voor 1 uur 's nachts lokale tijd brand uit op één van de benedenverdiepingen van de Grenfell-toren, een woontoren met 24 verdiepingen. De brand verspreidde zich razendsnel naar alle hoger gelegen verdiepingen en door het hele gebouw. 72 doden en meer dan 70 gewonden waren het gevolg.

Gevels cruciaal voor brandveiligheid

Vrijwel meteen na de ramp ontstond er een heftig debat over de brandveiligheid. Want waarom verspreidde het vuur in de Grenfell-toren in Londen zich zo snel? In verschillende artikels [1],[2]werd gewezen naar gebreken aan de gevel en de isolatiebekleding die aan de buitenkant van het gebouw werd gehangen. 

Gloednieuwe brochure: alle relevante info op één plaats

Brandveiligheid is in elk geval één van de belangrijkste aspecten voor gevels. Aannemers, architecten en andere bouwprofessionals hebben hier dan ook geregeld vragen over. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan dit onderwerp, dachten wij als leden van xthermo. We vertegenwoordigen samen het overgrote deel van de Belgische ETICS markt, en zijn dus experts op het vlak van buitengevelisolatie. Daarom bundelden we onze kennis, met als resultaat een overzichtelijke brochure vol nuttige informatie rond dit thema. Wat komt er aan bod?

 • Het wetgevende kader
 • Technische aspecten, met onder meer:
  • Brandreactie van bouwmaterialen of bouwsystemen
  • Hoogte van gebouwen met betrekking tot het brandgedrag van gevels
  • Brandweerstand van de dragende constructie
  • Brandreactie van de gevelafwerking
 • Oplossingen voorgesteld door xthermo

De visie van xthermo op brandveiligheid

De leden van xthermo bieden systemen aan die perfect beantwoorden de wettelijke eisen en in sommige gevallen zelfs een betere brandreactieklasse bezitten. We benadrukken het gebruik en de toepassing van componenten afkomstig van één systeemaanbieder. Op die manier kan je als eindgebruiker vertrouwen op een systeem dat in totaliteit onderworpen is aan de meest strenge vereisten.

Meer weten? 

Ontdek HIER de brochure brandveiligheid