ETICS op de werf: waar moet je op letten bij de plaatsing?

De nieuwe xthermo brochure vat het eenvoudig samen

Wie de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen wil verbeteren via de buitenschil, maakt met ETICS de juiste keuze. ETICS zijn bijzonder kostenefficiƫnt en hebben hun deugdelijkheid in de praktijk al meer dan 50 jaar bewezen. Maar hoe zit het met de plaatsing? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten om volledig te genieten van de voordelen van het systeem? Om deze vraag te beantwoorden lanceerden de leden van xthermo de nieuwe brochure ETICS op de werf.

Brochure: Etics op de werf

Kwalitatieve plaatsing cruciaal voor prestaties

Elke bouwprofessional weet dat een goeie plaatsing cruciaal is voor een maximale efficiƫntie. Plaatsing is en blijft specialistenwerk. Dat is zeker ook zo bij de isolatie van de buitenschil. De prestatie van een ETICS systeem kan enkel worden gegarandeerd als:

  • Het systeem wordt toegepast volgens de regels van de kunst
  • Alle systeemcomponenten door dezelfde systeemhouder worden aangeboden

Hierdoor zullen gebruikers de lange termijnprestaties van hun investering ten volle kunnen vertrouwen en bereid zijn om nog meer in te zetten op energiebesparende maatregelen.

Maar is het dan een complexe brochure geworden? Nee hoor, in een paar eenvoudige stappen fris je de basisregels van de plaatsing op, van de componenten tot het wapeningsweefsel.

Meer weten? Ontdek HIER de brochure ETICS op de werf

Ervaren vakmensen

Belangrijk om weten is dat de uitvoering van ETICS systemen enkel kan gebeuren door ervaren en gespecialiseerde vakmensen, die gelukkig voldoende voorhanden zijn op de Belgische markt.

Alle ETICS-systeemhouders hebben bovendien hun eigen specifieke systeemhandleiding en voorzien op regelmatige tijdstippen specifieke scholingen en vervolmakingscursussen voor de vakmensen die hun systemen toepassen.