Info over ETICS toepassingen ontvangen?

Xthermo informeert de professional over de laatste nieuwe trends en regelgevingen uit de sector. Wil u ook heel wat nieuwigheden, tips&tricks, inspiratie én innovaties, heet van de naald in uw mailbox?

EAE Award 2021

EAE, the European Association for External Thermal Insulation Composite Systems, organiseert in 2021 voor de allereerste keer de EAE Award. Deze Europese wedstrijd werd in het leven geroepen om innovatieve technische, duurzame en esthetische oplossingen te belonen en in de kijker te zetten. De bekroonde projecten zullen worden gebruikt om de voordelen van energie-efficiëntie met ETICS systemen verder te promoten in Europa, maar ook in Noord-Amerika, China, Japan,… De EAE award toont aan dat energie-efficiënte gebouwen en een uitzonderlijke architectuur hand in hand gaan.

Welke projecten maken kans?

De EAE Award richt zich op Europese projecten in nieuwbouw, renovatie en uitbreiding, uitgevoerd na 2015. Projecten moeten het gebruik van ETICS omvatten, gedeeltelijk of volledig. Ze kunnen worden gecombineerd met andere maatregelen om de energieprestaties en energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van hernieuwbare energiebronnen of slimme apparaten.

Wie kan deelnemen?

Alle particuliere en openbare eigenaars, architecten en planners, openbare of particuliere instellingen (met inbegrip van gemeenten), alsook bouwbedrijven en installateurs kunnen met een ETICS project deelnemen aan de allereerste EAE Award 2021.

 

Csm EAE Web EAE Award 2021 Trophy 2020 09 10 57538E45df
EAE Award Winnaars
Prijsuitreiking aan de Belgische winnaars

De winnaars van de EAE Award werden bekend gemaakt tijdens het 5e online European ETICS Forum 2021 op 16 september 2021. De winnaars in elke categorie werden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Praag tijdens het 6e European ETICS Forum op 19 mei 2022. In de categorie "niet-residentiële gebouwen" en "residentiële gebouwen- nieuwbouw" vallen 2 leden van xthermo in de prijzen

EAE award
Willco IMG 1694
Winnaars EAE trophee in de categorie "residentiële gebouwen nieuwbouw"

De voorzitter van xthermo Gino Gaillaert overhandigd de trophee aan architect Nico wauters, Geert Coppens als ETICS fabrikant  en xthermo-lid en Werner Casier ( uitvoerder, firma Consteca) 

meer weten

© Annick Verminnen

Stouitreiking
Winnaars EAE trophee in de categoire "niet residentiële gebouwen"

Gino Gailliaert, voorzitter xthermo mocht de prijs uitreiken aan ridder Phillippe Samyn, ir. architect van het project hier met Ghislain André als leidend architect, Vitor Faria als uitvoerder van het ETICS-systeem en Mathieu Permentier voor Sto als fabrikant en lid van xthermo.

meer weten
EAE G 007 ETICS On ETICS 2021 02 13
EAE G 004 ETICS With Brick Slips 2021 02 13