EAE Award 2023

EAE, the European Association for External Thermal Insulation Composite Systems, organiseert in 2023  opn ieuw de EAE Award. Deze Europese wedstrijd werd in het leven geroepen om innovatieve technische, duurzame en esthetische oplossingen te belonen en in de kijker te zetten. De bekroonde projecten zullen worden gebruikt om de voordelen van energie-efficiëntie met ETICS systemen verder te promoten in Europa, maar ook in Noord-Amerika, China, Japan,… De EAE award toont aan dat energie-efficiënte gebouwen en een uitzonderlijke architectuur hand in hand gaan.

Welke projecten maken kans?

De EAE Award richt zich op Europese projecten in nieuwbouw, renovatie en uitbreiding. Projecten moeten het gebruik van ETICS omvatten, gedeeltelijk of volledig. Ze kunnen worden gecombineerd met andere maatregelen om de energieprestaties en energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van hernieuwbare energiebronnen of slimme apparaten.

Wie kan deelnemen?

Alle particuliere en openbare eigenaars, architecten en planners, openbare of particuliere instellingen (met inbegrip van gemeenten), alsook bouwbedrijven en installateurs kunnen met een ETICS project deelnemen aan de  EAE Award 2023.

Alle projecten moeten gelocaliseerd zijn in Europa met een einddatum vanaf 2019. 

Tot wanneer is inschrijven mogelijk?

30 september 2023 is de einddatum om een project in te dienen. 

Projectdeltavolledig
Delta
Volledigwillco08182020 Niko Wauters Kevin De Smet Linden ©Annick Vernimmen 026 1150X0
Detail Willco Award Winnar ©Annick Vernimmen 045 1150X0

Belgische winnaars van de vorige editie (2021)