Na-isoleren is de beste manier van isoleren

Na-isoleren is volgens xthermo en Buildwise de beste manier van isoleren. Die isolatiewijze impliceert zoals het woord letterlijk zegt het achteraf (extra) isoleren van de buitenkant van een woning.

Buildwise, het voormalige Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), vergeleek na-isoleren of isoleren van de gevel aan de buitenkant met isoleren in de spouw en isoleren langs binnen. Een relevant onderzoek, aangezien meer dan een derde van de warmte in een woning verloren gaat doorheen het dak, de ramen en niet-geïsoleerde muren en die laatste de grootste oppervlakte van een woning vormen.

Buildwise lijstte de voor- en nadelen van elk type isolatiesysteem dat getest werd op. Waar isolatie in de spouw en isolatie langs binnen vooral nadelen heeft, zijn er aan isolatie langs buiten haast enkel voordelen verbonden. Maar oordeelt u vooral zelf:

Buildwisetabel Isolatievergelijken NL

Bron: Thermische isolatie van bestaande muren - P. Demesmaecker, ing., hoofdadviseur, afdeling ‘Technisch advies’, Buildwise 

Uitvoering Sto 03 Web
Uitvoering Willco 02 Web
Uitvoering Verven Met Willco Silicoonharsverf Clean
Meer weten over buitengevelisolatiesystemen? Ontdek het technisch handboek van xthermo !

Wens je meer gedetailleerde info over naisoleren met  ETICS? Dan kan je terecht bij ons uitgebreide technisch handboek. Dit is niet alleen een bijzonder handige informatiebron – gevuld met technische informatie en specifieke richtlijnen – maar ook een illustratie van de intense samenwerking tussen de verschillende leden van xthermo (AXO Industries, Cantillana, Caparol, Knauf, Mapei, Sto en Willco Products).

 

Nieuwe uitgave technisch handboek